23.03.2020.

23:13

Foto:

Srbija

SRPSKO ŽARIŠTE POD RESTRIKTIVNIM MERAMA! DEZINFEKCIJA U TOKU! U Kikindi vidljivi rezultati svih preduzetih rigoroznih mera! (FOTO)

- Od petka se dezinfikuju sve kikindske ulice i gradski trg, a taj važan posao obavlja se noću u vreme trajanja policijskog časa. U tome nam pomažu i naši poljoprivrednici kojima se zahvaljujem. Dosad smo potrošili oko 50.000 litara natrijum-hipohlorita, a ova akcija odvijaće se kontinuirano. Našim selima dostavili smo potreban materijal, pa se dezinfekcija i seoskim mesnim zajednicama nesmetano odvija - rekao je Markov i pozvao sugrađane da i dalje poštuju sve donete mere.

Informer

- Nastavićemo na dnevnom nivou da pratimo sva dešavanja u gradu i selima, kako bi se izbegle bilo kakve neželjene situacije, poput one sa raspodelom socijalne pomoći u petak. U jednom trenutku isplata je obustavljena, a nakon nekoliko dana ona se nastavlja u skladu sa svim zdravstvenim pravilima. Kikinđani poštuju policijski čas, ali je bilo pojedinaca koji su se opušteno ponašali - saopštio je Markov i izrazio saučešće porodici našeg sugrađanima koji je u petak preminuo u Kliničkom centru Vojvodine.

Informer

On se zahvalio radnicima javnog sektora, ali i volonterima koji konkretno pomažu našim najstarijim sugrađanima.

- Centar za pomoć starijim sugrađanima funkcioniše na visokom nivou, a u proteklom periodu je realizovano oko 500 usluga upućenim starima u vidu životnih namirnica, lekova i drugih potrepšina - rekao je gradonačelnik Kikinde.

Informer