31.03.2020.

14:42

Foto:

Srbija

OD SUTRA SE IZMEŠTA ZAVOD ZA TRANSFUZIJU KRVI KRAGUJEVAC! Studentkinje Fakulteta medicinskih nauka volontiraju u borbi protiv virusa kovid 19

Studentkinje Fakulteta medicinskih nauka, njih jedanaest priključilo se Gradskoj organizaciji Crvenog krsta kako bi pomogle u pružanju usluga građanima kojima je pomoć potrebna. One će ubuduće biti angažovane u organizaciji dobrovoljnog davavanja krvi.

Od srede 1. aprila Zavod za trnasfuziju krvi Kragujevac, koji je do sada radio u Kliničkom centru, biće izmešten tokom vanrednog stanja, u hotel Zelengora, a studentkinje Fakulteta medicinskih nauka radiće sa humanim građanima koji će na ovo mesto dolaziti kako bi poklonili dragocenu tečnost.

Iskusniji volonteri koji imaju dug staž u radu sa građanima dočekali su ih sa pričama o humanosti ove gradske organizacije. Kako kažu, motiv je da se nađu na usluzi građanima tokom trajanja vanrednog stanja, a činjenica da će posle studija biti u misiji očuvanja i lečenja zdravlja ljudi je motiv više za njihovo angažovanje.

Na Fakultetu medicinskih nauka ističu da je saradnja ove visokoškolske ustanove sa Crvenim krstom intenzivna. Zajednički su realizovali mnogobrojne humanitarne aktivnosti i programe. Buduće volontere Crvenog krsta primila je sekretar gradske organizacije, Nevenka Bogdanović, koja je im je poželela dobrodošlicu u veliku humanitarnu porodicu.

NEVEROVATAN GEST MUŠKARCA IZ ZRENJANINA! BESPLATNO USTUPIO DVA STANA u Novom Sadu MEDICINSKIM RADNICIMA

Od 1. aprila, svakog radnog dana, tokom trajanja vanrednog stanja Zavod za transfuziju krvi Kragujevac, primaće davaoce krvi od 9 do 13 časova u hotelu Zelengora. Dobrovoljno davanje o krvi ima izuzetan značaj u lečenju pa su sugrađani koji žele da daju krv uvek dobrodošli. Banka krvi se svakodnevno prazni pa je potreba za krvlju i krvnim produktima stalna. Sudentkinjama se posebnim pismom zahvalio i dekam FMK dr. Vladimir Jakovljević. Inače, u gradskoj organizaciji Crvenog krsta pored studentkinja Fakulteta medicinskih nauka, aktivno je još 140 mladih Kragujevčana koji su angažovani kao volonteri.