01.04.2020.

22:46

Foto:

Srbija

NOVI SKANDAL! Klinički centar Vojvodine TRAŽI ZAŠTITU tužilaštva i policije ZBOG LAŽI NA PORTALU NOVA.RS!

Obaveštavamo javnost da su sve iznete informacije objavljene u tekstu pod naslovom „KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre", neistinite i da Klinički centar Vojvodine  raspolaže dovoljnom količinom potrebnih lekova, sanitetskog materijala i lične zaštitne opreme. Zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda, Klinički centar Vojvodine o svemu ovome je obavestio nadležno tužilaštvo i policiju – navedeno je iz te zdravstvene ustanove, čiji se zaposleni danonoćno bore za živote zaraženih koronavirusom i drugih pacijenata.


- Ovo je prilika da apelujemo na sve predstavnike medija o značaju objektivnog i tačnog izveštavanja, posebno u vanrednoj situaciji, kada se suočavamo sa epidemijom virusa korona jer su, kao i zdravstveni radnici na istom zadatku. Zdravstveni radnici da se bave lečenjem, a novinari istinito da izveštavaju, jer nam je zajednička briga o građanima. Neophodno je da predstavnici medija, naročito u ovakvim situacijama preuzmu visok nivo socijalne i profesionalne odgovornosti - saopšteno je iz službe za odnose sa javnošću Kliničkog centra Vojvodine.

Sajt Nova.rs je objavio tekst gde se poziva na anonimne izvore, u kome je predstavljeno da u Kliničkom centru Vojvodine navodno vlada pravi haos. Međutim, pojedini pacijenti koji su izlečeni od korne su imenom i prezimenom svedočili da su baš zahvaljujući lekarima i zapsolenima u toj ustanovi uspeli da dobiju bitku za život protiv opakog virusa.