06.04.2020.

20:44

Foto:

Srbija

MUP SRBIJE PRVI oformio tim za psihološku podršku!

- Tim za podršku formiran je sa ciljem da zaposlenim omoguće brzu medicinsku, psihološku i logističku i drugu vrste pomoći ukoliko su se i sami zaposleni ili njihovi najbliži našli u situaciji izolacije ili samoizolacije zbog virusa KOVID-19. Tim se može kontaktirati 24/7 odnosno svaki dan u svako doba dana i noći. Tri telefonska broja su data policijskim službenicima na kojim mogu da se obrate i Tim im stoji na raspolaganju non-stop – ističe Nenad Ljubišić, predsednik Strukovnog udurženja policije „ Dr Rudolf Arčibald Rajs“ sa sedištem u Novom Sadu.

Iz tog udurženja ističu i da je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najavio je da će policijski službenici dobiti 5.000 vizira, kako bi imali još bolju zaštitu prilikom obavljanja svakodnevnih zadataka.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova se trudi da policijskim službenicima obezbedi svaku moguću zaštitu, kako bi njihovo zdravlje bilo očuvano. Kako su policijski službenici u svakodnevnom kontaktu sa građanima, ovakav vid zaštite ima za cilj da poveća neposrednu bezbednost zaposlenih. Ministarstvo i u ovim teškim trenucima brine o svojim zaposlenima na samo u pogledu zaštitne opreme u vidu zaštitnih maski za lice, rukavica i dezinfikacionih sredstava, već i u pogledu psihološke podrške i pomoći – kaže Ljubišić.