07.04.2020.

12:27

Foto:

Srbija

DRAGOCENA POMOĆ ZA DOMOVE ZDRAVLJA: Destilerija donirala dezinfekciona sredstva medicinarima u Gradištu, Golupcu i Kučevu

Kompletan inventar oba sprata ove ustanove smešten je u podrumske prostorije, pa se medicinski radnici dovijaju i rade pod veoma otežnim okolnostima u jeku epidemije. Ono što im je najpotrebnije u ovom momentu su svakako dezinfekcina sredstva.

Informer

Zahvaljući donaciji destilerije "Pruna" ovaj problem je rešen pa je za Domove zdravlja u Velikom Gradištu i Golupcu obezbeđeno 100 litara alkohola za dezinfekciju prostorija i pacijenata. Takođe je i za zdravstvenu ustanovu u Kučevu obezbeđeno 50 litra alkohola dok je 15 litara donirano Domu za stara lica u Kučevu.

Informer

- Po preporuci stručnjaka, epidemiologa proizveli smo bazni destilat poljoprivrdnog porekla sa etanolom, koji se može koristiti za dezinfekciju svih radnih površina i ruku. Zbog prisutne nestašice ovom akcijom odlučili smo da pomognemo naše zdravstvene radnike, koji se hrabro bore za svaki ljudski život u ovim teškim trenucima i tim pokažemo kao pojedinci i grupe odgovornost i plemenitost prema našoj zajednici i državi - kažu u desileriji "Pruna".