13.04.2020.

11:04

Foto:

Srbija

KINESKA KOMPANIJA POOŠTRILA MERE U RTB BOR! 5.000 radnika moraće da se pridržavaju OVIH PRAVILA!

Budući da se u ovom kolektivu proizvodnja zasada nesmetano odvija, menadžment Ziđin kompanije za sve radnike kako u Boru tako i Majdanpeku a ima ih blizu 5.000, izdao je saopštenje sa pravilima kojih bi svaki radnik morao da se pridržava kako ne bi došlo do širenja pandemije.

Među merama stoji da radnici tokom procesa rada isključivo moraju da nose zaštitne maske za lice i ukoliko se ogluše o ovu osnovnu kao i ostale mere, biće strogo sankcionisani. Od skora ova Kompanija je ukinula zaposlenima da u toku dana koriste vreme pauze radi kupovine doručka, već su u obavezi da svoje obroke donose od kuće.

Informer

Zatim, svi radici Ziđina kao i članovi njihovih porodica , koji su primetili izvesne simptome koji ukazuju na zarazu koronavirusom , ili bili u kontaktu sa osobom koja je sigla iz inostranstva, ili pak kod koje su potvrđeni pozitivni rezultati na koronu, u obavezi su da o tome obaveste Kompaniju kako bi im se  izrekla mera samoizolacije u trajanju od 14 dana.

Ove mere potvrdile su svoju efikasnost činjenicom da u ovoj rudarskoj Kompaniji nema zabelenih slučajeva inficiranih radnika virusom COVID 19. Ukoliko se rudari ne budu pridržavali bilo kog od navedenih pravila koja je kinesika kompanija donela u saglasnosti sa Vladom Srbije, sa njima će biti raskinut Ugovor o radu, odnosno pribećiće se nepopularnoj meri otkaza, stoji u saopštenju koje je istaknuto na svakom vidnom mestu upravih zgrada Ziđin Kompanije u Majdanpeku i Boru, sa čime je upoznat svaki zaposleni radnik.