Autor: Informer.rs

14.04.2020.

23:15

Foto:

Srbija

OBOLELA CELA ČETVOROČLANA PORODICA! Zaraženi majka, otac i dvoje dece!

Tako da je ukupno inficiranih 50 građana, dok se u samoizolaciji nalazi 315 lica, potvrdio je Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor na današnjoj konferenciji za novinare. On je naglasio da je za tri dana testirano 116 osoba sa kliničkom slikom na COVID 19, a da se među inficiranim licima nalazi i jedna četvoročlana porodica iz Bora sa decom od 18 i 20 godina starosti.

MISLILI SMO DA KORONA NEĆE STIĆI U NA[ GRAD, ALI... Majdanpek danima odolevao virusu, a onda je test preminulog pokazao ZARAZU!

- Na dalje lečenje u kovid bolnicu u Nišu uputili smo tri pacijenta, dok se u Opštoj bolnici u Boru nalazi njih 15 koji su u stabilnom stanju i čiji se rezultati testiranja na koronavirus očekuju. Inače, mimo svih aktivnosti koje sprovodimo na teritoriji grada, krenula je lokalna transmisija virusa, odnosno virus se širi u cikličnim krugovima. Nije vreme da budeom hrabri, već pametni jer samo čuvanjem sebe možemo da sačuvamo i svoje najbliže - istakao je Milikić i još jednom apelovao na građane Bora da se pridržavaju mera zaštite Vlade Srbije postujući socijalnu distancu, bez okupljanja i uz nošenje obavezne medicinske zaštitne opreme i dezinfekciju.

Inače, ono što ohrabruje u čitavoj situaciji je da je jedan zaraženi Boranin koronavirusom izlečen i vraćen kući.