17.04.2020.

12:02

Foto:

Srbija

DOBRA VEST IZ MAJDANPEKA! Nema novih slučajeva korone, drugo testiranje pokazaće sve!

Sa kliničkom slikom koja ukazuje na prisustvo zaraze COVID 19 epidemiološkoj službi majdanpečkog Doma zdavlja javilo se 19 pacijenata, koji su podvrgnuti testiranju. Jedna osoba je sa dijalize, tako da se za sve sa Instituta Torlak očekuju rezultati. 

- Za sada je u Majdaneku situacija sa pandemijom pod kontolom, preduzimaju se sve propisane mere zaštite, što potvrđuju i rezultati, a po mišljenju nadležnog Ministarstva i stručnog tima epidemiologa spadamo u jednu od retkih Opština u Srbiji u kojoj se do sada ništa nije prepuštalo slučaju, već se strogo pridržavalo uputstava nadležnih - kaže dr Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja "dr Veroljub Cakić" u Majdanpeku. 

Informer

- Rezultati testiranja  članova porodice i osobe koja je gotovo svakodnevno bila u kontaktu sa njima, za sada jedine preminule osobe od koronavirusa u ovoj Opštini, penzionera D. A. (89) juče su stigli i oni su negativni. To je unelo malo zabunu kako je preminuli mogao da se zarazi ako je dugo godina bolovao i bio nepokretan. Sada trenutno preduzimamo sve mere kako bi se tačno utvrdilo kako je ovaj čovek mogao da se inficira. Članovi porodice se već nalaze pod strogim merama zdravstvene zaštite i u samoizolaciji. Nakon isteka, tačnije 14 dana, testiranje na COVID 19  biće ponovljeno. Tada će se sigurno znati pravo stanje stvari - podvlači Fudulović.

Informer

Do tada covid centar u Majdanpeku normalno funkcioniše. Preduzimaju se sve neophodne mere predostrožnosti, merenje temperture pri ulasku svakog pacijenta u ovu zdravstvenu ustanovu uz ovbevezno nošenje zaštitne opreme maske i rukavica. Čekanja nema ni za one koji dolaze po redovnu terapiju, a prioritet u radu uvek imaju hitni slučajevi.