22.04.2020.

09:22

Foto:

Srbija

ČELIČNO BRATSTVO JOŠ JEDNOM POTVRĐENO! Kinezi poklonili Boru i Majdanpeku 100 hiljada zaštitnih maski i rukavica, više od hiljadu vizira i zaštitnih skafandera!

Ovo je samo jedna od donacija Kine srpskom narodu, u cilju pomoći na što efikasnijem suzbijanju pandemije koronavirusa.

- Osetili smo potrebu i obavezu da pomognemo našem bratskom srpskom narodu u borbi protiv ovog opakog virusa koji ni naš narod nije mimoišao. Nadamo se da će zaštitna oprema dobro doći i biti isporučena bolnicama u oba grada i ostalim institucijama - rekao je Simon Ling, zameniik generalnog direktora Ziđin kompanije. 

Ovo je bila još jedna potvrda o poštovanju i bratskom odnosu  Kine i Srbije, što se posebno oseća na lokalu, budući da su grad Bor i kineski okrug Šanghang pre nekoliko meseci potpisali povelju o bratimljenju.

Informer

Aleksandar Milikić

- Povelja jasno govori o našoj požrtvovanosti i to je plod brige jednih o drugima kada je to najpotrebnije. Kineski narod je uz nas sada kada nam je najbitnije i omogućio je da svaki naš sugrađanin dobije zaštitnu masku i rukavice besplatno - podvukao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Zahvaljujući kompaniji Ziđin i Boru i Majanpeku predstoje bolji dani. Punjenjem opštinskih kasa doći će do značajnog razvoja infrastrukture, složili su se  predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić i predsednik Opštine Majdanpek, Dragan Popović.