22.04.2020.

10:27

Foto:

Srbija

NAJNOVIJI IZVEŠTAJ! U Opštoj bolnici u Boru 13 pacijenata se leči od koronavirusa, jedna osoba na respiratoru

- U teškom stanju je jedna starija osoba, priključena na respitrator. Inače od početka testiraja ukupan broj zaraženih na području grada je 86 od kojih je izlečeno od COVID 19 ukupno 16 pacijenata. Ovo jasno ukazuje da se iz dana u dan epidemiološka slika u Boru popravlja - kaže Aleksandar Milkić gradonačenik Bora.

Prema poslednjim jučerašnjim podacima Zavoda za javno zdravlje iz Zaječara, broj pozitivnih pacijenta na korona virus je povećan za 6 inficiranih u odnosu na predhodni izveštaj. Do sada je u gradu Boru testirano 360 građana a na rezultate testiranja čeka 50 obolelih. U samoizolacij je trenutno 294 osoba.

ČELIČNO BRATSTVO JOŠ JEDNOM POTVRĐENO! Kinezi poklonili Boru i Majdanpeku 100 hiljada zaštitnih maski i rukavica, više od hiljadu vizira i zaštitnih skafandera!

Inače, kako je rečeno, volonteri operativnog Štaba za vanredne situacije u Boru će u vreme policijskog časa podeliti zaštitne maske najstarijim sugrađanima po gradskim Mesnim zajednicama i seoskim sredinama u vremenu predviđenom za kretanje starijih od 65 godina po odluci Vlade Srbije. Zaštitne maske su inače donacija Narodne Republike Kine namenjene svim građanima u Boru i Majdanpeku.