22.04.2020.

14:30

Foto:

Srbija

ODRŽAVANJE EGZITA U PREDVIĐENOM TERMINU JE NEREALNO! Novi Sad zvanično odložio Poljoprivredni sajam, žurka na Petrovaradinu još pod znakom pitanja!

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković potvrdio je da se najveća smotra agrara u regionu, Međunarodni poljoprivredni sajam, neće održati, kako je bilo planirano, od 16. maja, već najverovatnije u septembru.

- Predvideli smo termin od 19. do 25. septembra, ukoliko se sve u vezi sa pandemijom smiri u narednih mesec dana. Efekat će biti manji, ali mislim da bi mogli da organizujemo korektan Poljoprivredni sajam - rekao je Cvetković.
 

Informer

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković danas je rekao da je nerealno očekivati da muzički festival Egzit bude održan u predviđenom terminu od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, zbog aktuelne epidemiološke situacije u vezi sa virusom korona, kako u Srbiji, tako i Evropi i svetu.

- U ovom trenutku postoje mere koje jasno preciziraju ulazak stranih državljana u Srbiju i one ostaju na snazi do daljeg. Pratićemo situaciju, ali je jasno u ovom trenutku da situacija vezana za epidemiju korona virusa ne ide u prilog održavanju Egzita u julu - rekao je Gojković.
Podsetimo da je juče otkazana i jedna od najvećih evropskih turističkih atrakcija - Oktoberfest,  koji je trebalo po tradiciji da u oktobru bude održan u Minhenu.