01.05.2020.

11:55

Foto:

Srbija

PETORO PREMINULIH IZ DOMA ZA STARE "RADOST" U NEGOTINU! Na lečenju trenutno 53 osobe

Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin kaže da se svi inficirani  trenutno nalaze u stabilnom stanju.

 - Na svu sreću svi zbrinuti se za sada dobro osećaju. Jedna starija žena  se nakon drugog testiranja na kome su rezutati brisa bili negativni, gotovo oporavila i očekujemo njen povratak u Negotin. S obzirim na to da se u svim gerantološkim centirma na području Opštine nalaze stara i nepokretna lica čiji su srodnici na radu u inostranstvu i da o njima trenutno nema ko da brine, mi ih smeštamo na odeljenja naše Opšte bolnice do rešavanja pitanja od strane Centra za socijalni rad - kaže Veličković.

Do sada je u bolnicama od koronavirusa iz Doma za stara i nepokretna lica "Radost" preminulo pet osoba. Dve koje su na testiranju na COVID19 bile pozitivne pa je to pridodato inače postojećim bolestima i tri osobe koje su podlegle od posledica pandemije po prijemu u bolnicu.
 
Kako ističe Vladimir Veličković, ono što trenutno ohrabruje je da su svim tesitranim kontaktima zaraženih od pandemije, osim jednog, supruga zaposlene radnice Doma "Radost", brisevi pokazali negativene rezulatate. Takođe su negativni na testiranju bili i svi  korisnici  i zaposleni radnici ostalih pet licenciranih  gerantorloških objekta, kao i  članovi dve Negotinske hraniteljske porodice.

DIREKTORKA DOMA ZA STARE U NEGOTINU u kojem je buknuo virus i sama zaražena: Nalazi se na lečenju u Nišu

Inače, prema za sada još uvek nepotvrđenim informacijama do kojih je Informer došao, predstavnici organa Unutrašnjih poslova u Negotinu po nalogu Višeg javnog Tužilaštva, podneće krivičnu prijavu protiv B.P (31) iz Negotina kojoj se kao odgovornom licu u Domu za stare "Radost"  stavlja na teret da je u ovaj starački dom primila nove štićenike koji predhodno nisu bili provereni na  virus korona.

PRIMALA KORISNIKE BEZ ZDRAVSTVENE PROVERE! Krivična prijava za vlasnicu doma u Negotinu!

 Prema saznanjima Borske policije, takozvani boravak na "crno" imalo je njih desetak, tako da se predpostavlja da je to bio uzrok širenja infekcije  kako među stićenike tako i zaposlena lica. S obzirom na to da se radi  uglavnom o starim i nepokretnim osobama  među kojima ima  teških hroničnih bolesnika,  petoro njih je podleglo posledicama pandemije.

B. P. se tereti  da je počinila krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi  za koje je zaprećena kazna zatvora  od 5 do 12 godina.