02.05.2020.

23:20

Foto:

Srbija

(FOTO) POŽAR IM PROGUTAO DOM! Stigao materijal za novu kuću porodice Đorić

Prva količina građevinskog materijala stigla je danas, a ovih dana biće isporučeno sve što je potrebno.

Članovi porodice Marka Đorića nisu krili oduševljenje.

- Iskreni da budemo, nismo verovali da će opština ovako brzo reagovati. Mislili smo, sada je ova pandemija korone, oni su oko toga zauzeti, ko zna kada će se nas setiti. Ipak, nije bilo tako. Nisu prošla ni dva cela dana, a materijal je već počeo da pristiže. Opština je uz nas, uz svoje građane, kažu Đorići.

Informer

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, koji je pre dva dana posetio porodicu Đorić, tada je obećao da će što hitnije dostaviti meterijal za obnovu njihove kuće.

- Najbitnije je da kuća bude što pre završena. Posao i cilj naše lokalne samouprave je da bude uz svoje građane. Evo, mi to činimo, kazao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i dodao da će Đorići ovih dana dobiti i preostali materijal.

Dostavljen je crep za rekonstrukciju krova kuće koji je gotovo u potpunosti izgoreo, kao i deo drugog građevinskog materijala. Popović je apelovao na organizacije i pojedince da pomognu ovoj porodici kako bi što pre dobili krov nad glavom.

Informer

Požar u kući Marka Đorića u ulici “Devet Jugovića” u  Gračanici izbio je pre tri noći, a četvoročlana porodica u momentu izbijanja požara nije bila u svom domu. Nakon dvočasovne borbe vatrogasne ekipe su, uz pomoć komšija, uspele da ugase požar. Izgorela je krovna konstrukcija i kotlarnica, a zahvaćen je i deo unutrašnjosti kuće. U požaru su izgorele sve mašine kao i pumpe za vodu koje su služile za navodnjavanje malinjaka koje domaćinstvo poseduje. A. Grbović