12.05.2020.

13:04

Foto:

Srbija

MAJDANPEK U STRAHU! Žena zaražena koronom nekoliko dana prodavala robu na pijaci!

U pitanju je komšinica zaražene, M. Ć. sa kojom je žena iz Majdanpeka bila svakodneno u kontaktu i koja je odmah hospitalizovana i poslata za Niš, kaže direktor Doma zdravlja, doktor Dragan Fudulović.

- Zaražena starija žena iz Majdanpeka koja je zbog pozitivnog testa na COVID 19 i zapaljenja pluća polsata u Klinički centar u Niš, bila je u kontaktu samo sa jednom osobom. Radi se o prvoj komšinici M.Ć. koja je obilazila, budući da članovi njene porodice žive u inostranstvu. Koliko nam je u ovom momentu poznato, inficirana M.Ć. je živele sama, a o njenim kontaktima znaće se više nakon obavljenog razgovora epidemiologa iz Zaječara - ističe dr Fudulović .

SNIMAK KOJI SLAMA SRCA! Šta znači reč SREĆA jednom dečaku sa Kosova i Metohije! (VIDEO)

Inače, kako bi vrtić u Majdanpeku nesmetano počeo sa radom čeka se da istekne 14 dana kako bi se svim zaposlenima obavilo kontrolno testiranje.

Očigledno je da je virulencija u opadanju i da se pandemija polako gasi. Međutim, jedino što u ovom momentu plaši i brine Majdanpečane, što je pozitivna starija osoba M.Ć. prodavala robu na pijaci, pa se postavljala pitanje za ovo kratko vreme od ukidanja vanrednog stanja i dozvole rada, koliko je poštovala propisane zaštitne mere.