19.05.2020.

10:21

Foto:

Srbija

DONJE PODUNAVLJE JE BISER SPRSKOG TURIZMA: Krenula kampanja "Izaberi sboju avanturu! #vidisrbiju" (FOTO)

Novinari su imali prliku da posete Hidroelektranu "Đerdap", a turistički promotivni karavan svoj put nastavio je ka Opštinama Donjeg Podunavlja. U Donjem Milanovcu novinarske ekipe bile su u prilici da se upoznaju sa Lokalitetom "Lepenski Vir" i vidikovcem "Ploče", a zatim su Ministar Rasim Ljaić sa sardnicima i v.d. direktorka TOS-a Marija Labović, obišli i staro rimsko urvrđenje Golubački grad, Srebrno jezero i tek restauriranu Ramsku tvrđavu.

Informer

Ova kampanja svoj put nastavlja širom Srbije kako bi se građanima ali i tirustima sa strane dočarale sve lepote sa kojima Srbija raspolaže i pružila mogućnost da ove godine svoje godišnje odmore utroše spojivši lepo i korisno. Uz dobar provod i nova saznanja iz oblasti turizma sa kojima naša zemlja raspolaže.

Informer

Na Srebrnom jezeru pored lepo uređenih plaža i mnoštva smeštajnih kapaciteta u vidu motela sa depadansima predstavnici Lokalne samouprave predstavili su akva park, modernu marinu, košarkaški kamp TEO 4, novu sportsku halu koja će uskoro biti završena i moderno zdanje hotela "Danubia".

Informer

Marija Labović

- Čitav donji tok Dunava, to jest Donje Podunavlje je turistički biser Srbije i zavređuje pažnju ne samo domaćih već i stranih gositiju. Tako da očekujemo da  sklopu naše kampanje i uz preporuke Vlade Srbije naša zemlja ove godine bude naposećenije ali i najbezbednije mesto za odmaranje. Turistička Organizacija Srbije kroz ovu kampanju preporučuje baš ovakve destinacije koje su manje poznate, a u kojima zaista ima šta da se vidi. Prilikom posete Srebrnom jezeru, posredstvom ponuđenih vaučera koji pokrivaju dobar provodn i odmor, turisti su u prilici da na malom prstoru obiđu i vide još dosta toga sto im turizam Srbije pruža - rekla je Marija Labović, v.d. direktorka Turističke organizacije Srbije.