27.05.2020.

15:08

Foto:

Srbija

ISKUSTVA IZ VUHANA! Kineski stručnjaci u poseti zaječarskim lekarima

Iz tog razloga infektivno odeljenje je posetila delegacija kineskih stručnjaka kako bi lekarima iz Zaječaru uputula određene savete prenevši svoja iskustva stečena u Vuhanu.

- Kineski lekari su se najviše zadržali na infktivnom odeljenju naše bolnice i uputili nam određene preporuke vezano za zaštitne mera koje su primenjivali u svojoj zemlji. Obišli su i covid ambultatu za trijažu pacujenta i iskazali zadovoljni trenutnim stanjem u Zaječaru. Ukazali su nam na izolaciju pacijenta, podelu na određene zone samog procesa prijema u ambulantama gde će se obavljati trijažni pregledi, sa određenim izmenama postojećeg stanja, kako bi u narednom periodu bilo lakše i delotvornije raditi i najbitnije sprečiti mogućnost inficiranja zdravstvenih radnika - kaže dr Miroslav Stojanović direktor Zdravstvenog centra u Zaječaru.

Informer

Naravno svaka dobronamerna stručna primedba i sugestija je od koristi i biće usvojena, kažu nadležni u Zaječaru u kome je od početka pandemije bilo više  od stotinu pozitivnih građana na koronavirus, ali više od polovine je izlečeno. Ono što su kineski lekari pozdravili je testiranje svih zaposlenih u Zaječaru, kako bi se na taj način u trenutku slabljenja virulencije COVID19 otkrili asimptomatski pacijenti i na taj način sprečilo dalje širenje pandemije među zdravim gađanima.

KAKO SU SE ZARAZILI ZAJEČARSKI KULTURNJACI! Otkrivamo zbog čega je ovaj grad postao NOVO ŽARIŠTE KORONE!

I dalje se podvlači neophodnos primene zaštitnih mera u pogledu nošenja maski i rukavica ali i poštovanje socijalne distance sve do potpunog gašenja pandemije.