28.05.2020.

15:01

Foto:

Srbija

(FOTO) SRBI I ALBANCI POLICAJCI OTVORILI PUT DO CRKVE U SELU ORAOVICA KOD PREŠEVA! Dokazali smo da samo zajedno možemo rešiti sve probleme

Marjan Petrović, komandir policijske ispostave PS u Preševu, priča kako su njegovi policajci, još jednom pokazali ljudskost, ne deleći ljude po nacionalnoj ili verskoj osnovi.

- Od strane vlasnika katastarske parcele put je bio zatvoren i ograđen betonsko žičanom ogradom, tako da je odlazak do crkve bio izuzetno otežan. 

Angažovanjem policijskih službenika PS Preševo obezbeđeno je pogonsko gorivo uz saradnju članova crkvenog odbora i gradjana dobre volje, privatnih preduzetnika, te smo otvorili novi put u pravcu crkve, neposredno iznad policijskog odeljenja u selu Oraovica. 

- Dokazali smo i ranije, da samo zajedno, bez obzira na nacionalnu pripadnost možemo rešiti sve problem - dodaje Petrović.

Informer

Policija u Preševu je multietnička, a njeni pripadnici, kako Srbi, tako i Albanci poznati su po svojoj humanosti.

Takođe, valja pomenuti i da je selo Oraovica bilo tokom sukoba na jugu Srbije pre dvadesetak godina jedno od žešćih uporišta terorista. 

Decenijama u nazad Srbi ovde ne žive, ali je ostala crkva na brdu iznad sela kao podsećanje na neka druga vremena. U njoj se okupljaju Srbi u dane većih praznika.

Informer

Policajci PS Preševo, ranije su okrečili i crkvu u selu Reljan, gde žive Srbi i Albanci.

Takođe, organizovali su akcije dobrovoljnog davanja krvi i prikupljanja pomoć za najugroženije.