04.06.2020.

11:17

Foto:

Srbija

(FOTO) ONI SU BILI U PRVIM REDOVIMA! Nikoljdanske povelje za najzaslužnije

Humanost i hrabrost koju su iskazali lekari i medicinsko osoblje Opšte bolnice, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravlje, socijalni radnici i zaposleni u Policijskoj upravi Kikinda tokom epidemije virusa Covid 19, nikada neće biti zaboravljeni-poručio je gradonačenik Pavle Markov.

- Uprkos smanjenim kapacitetima i vanrednim okolnostima sve je podređeno zdravstvenom sistemu i učinjeno je mnogo u sprovođenju svih odluka i naredbi. Uloženo je mnogo profesionalizma, rada i humanosti i svim našim herojima dugujemo veliku zahvalnost što je Kikinda od žarišta postala najbezbedniji grad– rekao je Markov.

Informer

Dobitnici Nikoljdanske povelje ponosni su što ni jedan slučaj infekcije nije registrovan ni u Gerontološkom centru, ni u Opštoj bolnici.

- Pandemija korona virusa nepoznanica je bila za ceo svet, a kamoli za naš grad. Trebalo je reagovati veoma brzo, dok se bolest razvijala u Kini. Reagovali smo tako što smo nabavljali zaštitnu opremu, a kada je registrovan prvi slučaj Covida 19 pomogao nam je Pokrajinski sekretarijat u celoj organizaciji. Istakao bih požrtvovanost ne samo zdravstvenih radnika, već kompletne bolnice-od portira, spremačica, laboranata koji su nam pomogli da na uspešan način privedemo epidemiju kraju. Za nas je veliki uspeh što ni jedan zdravstveni radnik nije zaražen u našoj bolnici i što smo pomogli svim pacijentima da se izbore sa ovom bolešću-izjavio je direktor Opšte bolnice Kikinda Mirko Stojisavljević.

Informer

- Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim zaposlenima u Policijskoj upravi Kikinda, jer su u ovim vrlo teškim vremenima koji su, nadam se iza nas, ostali na visini zadatka, dokazali da su pravi profesionalci i odlučni u svom radu. Nikoljdanska povelja je samo dodatni podstrek za naš dalji rad- rekao je Dušan Glišin, načelnik PU Kikinda.