13.06.2020.

13:59

Foto:

Srbija

LONČAR U KRUŠEVCU: Korona je pod kontrolom, ali mi smo spremni za svaki scenario! SAMO NE OČEKUJTE DA VAS DRŽAVA VODI PREKO ULICE!

- Prvo što naši građani trebaju da znaju jeste da je korona pod kontrolom. Mi situaciju pratimo iz sata u sat. Znamo tačno gde nam je svaki pozitivni pacijent. Mi radimo kontrole, testove, juče smo imali preko pet hiljada testiranih, što retko ko radi. Sve to radimo da bi ova situacija ostala pod kontrolom. Drugo što je bitno, svi pacijenti koj su pozitivni, velika većina njih ili nemka nikakve simptome, ili ima blagi oblik, ali mi te ljude sa blagim simptomima stavljamo u bolnicu da bi ih ispratili do kraja i da bi predupredili bilo kakvu komplikaciju - izjavio je Lončar.

Informer

Upitan da li su neke mere donete preuranjeno,kao najnovija o okupljanju građana na otvorenom prostoru, Lončar je rekao da su sve mere donete na osnovu procene naših eminentnih stručnjaka. Na građanima je da vode računa o sebi, a ne da čekaju ih država prevodi preko ulice na rastojanju od dva mestra. 

- Mi ne znamo hoće li se ponoviti drugi ili treći talas, ali u svakom slučaju, biće to blaži oblici, a mi smo spremni na svaku situaciju. 

Informer

Ministar Lončar je u Kruševcu danas, u prisustvu greadonačelnice Jasmine Palurović, bivšeg gradonačelnika, sada aktuelnog direktopra BIA Bratislava Gašića, predstavnika Opšte bolnice Kruševac i drugih, najpre u Balšićevoj ulici obišao novootvorenu ambulantu u čije je renoviranje iz sredstava budžeta Ministarstva za energetiku i rudarstvo i lokalne samopurave uloženo više od 12 miliona dinara. Ova ambulanta, inače, nije renovirana od 1983. godine, a raspolaže sa oko 18 hiljada zdravstvenih kartona građana. Posle ambuzlante u Balšićevoj, Lončar je obišao renovirane ambulante u Velikim Kupcima i Velikiom Šiljegovcu.