23.06.2020.

19:14

Foto:

Srbija

KATAKLIZMA I U MAJDANPEKU! Bujice, odroni i otkinuta stabla blokirali ulaz u grad! RASTE VODOSTAJ REKE PEK, PRETI IZLIVANJE?! (FOTO)

Saobraćaj se otežano odvija na magistralnom putu Majanpek–Beograd zbog velikih nanosa odrona i bujičnih voda koje se slivaju sa brda, a s obzirom na to da su pojedine deonice potpuno poplavljene i prekrivene polomljenim stablima drveća, stvorile su velike kolone vozila koje nisu u mogućnosti da prođu. Predstavnici Policijske uprave Majdanpek koje su na terenu od jutros bili su primorani da zbog vremenskih nepogoda obustave saobraćaj u ovom delu opštine.

I sam ulaz u grad je potpuno pod vodom, koja se sa rudničkim muljem sliva sa po površinskog kopa rudnika bakra, tako da je grad poptuno u kolapsu. Predstavnici kineske kompanije Ziđin angažovali su i svoju mehanizaciju kako bi se situacija koliko-toliko olakšala i omogućila prohodnost na putu a i proizvodnja u samom rudniku se odvija pod veoma otežanim uslovima jer pored obilnih padavina rudarima dodatne probleme stvara i magla.