24.06.2020.

12:49

Foto:

Srbija

U MAČVANSKOM OKRUGU zbog poplave u prekidu snabdevanje električnom energijom! Sve službe u pripravnosti


Najkritičnija situacija je na području Donje Trešnjice, dela Radalja, u naseljima Živanovići i Stankovići i u pojedinim delovima Donje Borine i Brasine. U gornjem delu opštine Mali Zvornik, u mesnim zajednicama uzvodno od Hidroelektrane “Zvornik” u prekidu je snabdevanje električnom energijom. Saobraćaj je u prekidu u mestu Crnč, na granici opštine Mali Zvornik prema Ljuboviji i u Donjoj Trešnjici, zbog izlivanja trešnjičke reke. Nivo reke Drine je u stalnom porastu. Sve službe u opštini Mali Zvornik su pripravne za pružanje pomoći građanima, a mobilne ekipe obilaze mesne zajednice i pomažu stanovništvu. Štab za vanredne situacije je zbog sveukupne situacije doneo odluku o obustavi nastave u školama i PU “Crvenkapa”. U Opštinskoj upravi uvedeno je celodnevno dežurstvo.

Informer

Na lokalnom putu Amajić-Donja Trešnjica došlo je do prekida puta jer je voda u velikoj meri oštetila most. Očekuje se da se problem reši uz pomoć Vojske, koja će dopremiti i postaviti montažni most.

Informer

U opštini Ljubovija pod vodom se nalazi preko 600 kuća, a usled porasta nivoa reke Ljuboviđe došlo je do značajnog oštećenja mostova. Most u naselju kod autobuske stanice je teško oštećen i neupotrebljiv. Most na državnom putu Ib reda broj 28 Mali Zvornik-Ljubovija-Rogačica je pod naletom vodene stihije srušen, pa je ovaj putni pravac zatvoren za saobraćaj. Veliki broj sela u ljubovijskoj opštini je odsečeno od sveta, jer su bujice odnele puteve, a trenutno je ugroženo preko 70 domaćinstava.

Informer

Pripadnici žandarmerije su se uključili u sanaciju poplavljenih objekata i pružanje pomoći građanima. Pristupiće se rešavanju problema vodosnabdevanja, kao i saniranje elekto mreže koja je takođe značajno oštećena. Država Srbija će uložiti napor da se što pre sanira nastala
šteta.

Informer