01.07.2020.

13:20

Foto:

Srbija

MITROVČANI POHRILI NA "BRIONE"! Popularna gradska plaža bila prepuna za vikend, na koronu niko nije mislio (FOTO)


Dobro uređena plaža na koju je ulaz besplatan svakim danom od 10-20 sati posetiocima nudi sve uslove za zabavu i odmor tokom celog leta, sa sportskim terenima, javnim toaletima, kafićima i restoranima, a kupačima su na raspolaganju spasilačka i lekarska ekipa.

Čuvena plaža "Brioni" datira još iz perioda Kraljevine Jugoslavije, kada je jedan bogati Mitrovčanin "na polzu narodu", ogradio zemljište za plažu i nasuo ga peskom. Otada je omiljeno kupalište Mitrovčana svih generacija, ali i žitelja okolnih mesta koji celo leto provedu na "Brionima", jer se tu sve što im je potrebno nalazi na jednom mestu.

Informer

Na plaži se nalazi i specijalizovani punkt Zavoda za javno zdravlje sa istaknutim najnovijim analizama savske vode, čije uzorkovanje stručne ekipe zavoda u saradnji sa nadležnim inspekcijama rade jednom nedeljno. Poslednje analize savske vode uzorkovane sa tri mesta pokazuju njenu bakteriološku i hemijsku ispravnost.

Informer

Na punktu Doma zdravlja svakim danom od 8-20 sati na plaži dežura medicinska ekipa radi ukazivanja prve pomoći, dok se teži slučajevi kolima Hitne pomoći prebacuju do Opšte bolnice.

Već godinama unazad posetioci plaže najčešće se lekarima obraćaju zbog saniranja lakših povreda u vidu posekotina, razderotina ili ujeda insekata. Na plaži dežura i spasilačka ekipa od šest članova, koji su prošli spasilačku obuku i ronilački kurs, a na raspolaganju su im i novi spasilački čamci.