02.07.2020.

14:14

Foto:

Srbija

ODBILI DA IH PRIME U BOLNICU! Formirana komisija da ispita okolnosti od kojim su umrla dva pacijenta iz Sjenice

- Povodom informacije koja se pojavila u javnosti da je odbijen prijem dva pacijenta iz Sjenice u Opštu bolnicu u Užicu, koji su nakon toga preminula, obaveštavamo javnost, da je hitno oformljena stručna komisija za unutrašnji nadzor ZC Užice, koja će utvrditi sve okolnosti povodom ovog događaja. Javnost će biti obaveštena u najkraćem roku o izveštaju Komisije – navedeno je u saopštenju ZC Užice.

Informer

Mediji su preneli da su ova dva Sjeničana preminuli 29. juna, nakon što je bolnica u Užicu odbila da ih primi, iako su obojica transportovani sanitetom Hitne pomoći iz Sjenice, gde lekari lokalnog Doma zdravlja nisu mogli da im pomognu. 

Kako su preneli mediji oba pacijenta su u momentu pristizanja u Užice imali vrlo nisku zasićenost kiseonika u krvi, da bi sutradan obojica umrli od gušenja, u razmaku od 15 minuta. 

Informer

Pacijenti su upućeni u Užicu jer Dom zdravlja jer Sjenica nema uslova, niti adekvatnog osoblja da pruži pomoć ovako teškim slučajevima, pa se po pravilu hitno transportuju u Užice.

- Pacijenti su u Užicu pregledani u istim ambulantnim kolima. Dijagnostifikovana im je dvostruka pneumonija i već su se borili za dah. Iako nisu bili testirani, bilo je više nego očigledno da obojica boluju od COVID 19. Mlađem pacijentu saturacija je bila 67 odsto, a njegovom starijem sugrađaninu svega 61 odsto. Obojica su se, prema rečima doktora Radeta Panića, praktično već gušila. Ljudi sa ovakvim nalazima su bili za intubaciju i ventilator! Zato su i preminuli – izjavio je dr Panić
za medije.