15.07.2020.

10:38

Foto:

Srbija

KRUŠEVAC NASTAVLJA PROIZVODNJU NATRIJUM HIPOHLORITA! Dopunjavaju se rezervoari, biće dezinfenkcioonog sredstva za svaki dom!

Istovremeno je JKP "Kruševac" naloženo da izvrši pripremu postavljanja i dopunu rezervoara za natrimum hipohlorit po mesnim zajednicama.

Da podsetimo, na početku epidemije virusa Kodona 19 na kruševačkoj teritoriji u svakom od 101 naseljenog mesta postavljeni su nkontejneri od 1000 litara, gde su gradjani mogli da dođlaze i daĐ'e8 sipaju onoliko dezinfekcionog sredstva koliko im je potrebno.Đ'e8

Grad Kruševac je obezbedio 200 kontejnera za te potrebe, da su se kontejneri punili svakog dana, a JKP "Kruševac" je imao obavezu da jednom dnevno pere i dezinfikuje sve asfaltirane ulice u gradu i selima kao i da prostor Bolnice Kruševac i svih dežurnih ambulanti Doma zdravlja dezinfikuje tri puta dnevno.

Dezinfekciono sredstvo natrijum hipohlorit proizvodi se, inače, u kruševačkoj Fabrici vode Majdevo, u kojoj se preradjuje pijaća voda za snabdevanje oko 120 hiljada stanovnika Kruševca i okruženja.