15.07.2020.

14:29

Foto:

Srbija

U MAJDANPEKU MUKU MUČE S DISCIPLINOM GRAĐANA! Imaju simtpome, a šetaju gradom i šire virus! Dr Furdulović apeluje na POŠTOVANJE MERA!

- Tokom jučerašnjeg dana u Kliničkom centru Niš, na PCR testu potvrđeno je da je virusom kovid-19 inficiran još jedan naš pacijent iz sela Vlaole koga smo tamo poslali sa upalom pluća. To je sedmi slučaj od početka ovog novog talasa pandemije. Trenutno se u kućnom karantinu i samoizolaciji nalazi blizu 30 lica. Najveći problem nam je što su poslati uzorci pre sedam dana za više od 20 građana čija je klinička slika ukazivala na prisustvo korona virusa i rezultati još nisu stigli, pa tako nemamo preciznu epidemiološku sliku u gradu. Ono što smo saznali, da je problem u laboratoriji "Vatreno oko" Kiliničkog centra Srbije oko nedostatka neophodnih reagenasa za obavljanje analiza rešen nabavkom iz inostranstva, tako da ovih dana očekujemo rezultate testiranja, kako bi bili što efikasiji u suzbijanju  pandemije kao i blagovremenom reagovanju u lečenju naših pacijenta - kaže dr Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja u Majdanpeku.

MOBILNI RESPIRATOR STIGAO U MAJDANPEK! Pisanje Informera još jednom pomoglo građanima Srbije!

Najveći problem je primetna nedisciplina građana koji se nalaze u samoizolaciji, koji ne poštuju mere i kućnu izolaciju, već sa tempraturom i simtomimam na eventuano prisustvo koronavirusa slobodno šetaju gradom, ističe Fudulović i apeluje na ozbiljnost građana i disciplinu u pogledu poštovanja propisanih pravila mera zaštite, kako bi se pandemija suzbila. Jer je to uparavo i razlog sto se na dnevnom nivou kovid ambulanti u Majanpeku javi u proseku oko 40 građana sa sličnom ili istom kliničkom slikom, pa se razmatra i mogućnost uvođenja rada dnevne bolnice, u kojoj bi se odgovarajuću terapiju koja se isključivo prima u bolničkim uslovima, lečili pacijenti koji osim upale pluća imaju i druge komplikacije.