22.07.2020.

10:49

Foto:

Srbija

SRUŠEN BEDEM I U KOSJERIĆU! Proglašena vanredna situacija, broj zaraženih dupliran u zadnja dva dana

„Povećan je broj inficiranih, kao i broj pregleda u kovid ambulanti. Od danas na snagu stupaju vanredne mere, a sve u cilju suzbijanja i daljeg sprečavanja širenja korona virusa u našoj opštini. Nadam se da ćemo uz odgovorno ponašanje naših građana uspeti da pobedimo nevidljivog neprijatelja i da ćemo iz ove situacije izaći sa što manjim brojem zaraženih“,izjavio je za RINU, Žarko Đokić predsednik opštine Kosjerić.

Štab za vanredne situacije doneo je odluku da se ograničava radno vreme ugostiteljskih objekata koji nemaju baštu i noćnih klubova, tako da ti objekti neće raditi od 21 do 6 časova, dok objekti koji imaju baštu neće pružati ugostiteljske usluge u zatvorenom delu objekta od 21 čas, a u otvorenom delu od 23 do 6 časova.

U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra, a u parkovima i igralištima i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite.

Zabranjeno je organizovanje svečanosti, kao i organizovanja sportskih i drugih zabavnih manifestacija, kao i zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

Do sada je u ovoj opštini od posledica inficiranja koronavirusom zabeleženo dva smrtna slučaja.