30.07.2020.

17:34

Foto:

Srbija

SRBIJA JE USPELA! Prikupljeno više od 2 miliona dolara za lečenje bebe Sofije!

Borba bebe Sofije Markuljević (1) koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1 trajala je celih 128 dana. Njena bitka za lek koji se uzima jednom u životu danas je završena - 2.4 miliona dolara neophodnih za njeno lečenje, posle 4 meseca straha, neizvesnosti i optimizma, prikupljena su.

- Dragi ljudi, želimo da vas obavestimo da su prikupljena novčana sredstva za lečenje naše Sofije i da smo uspeli. Osećanja su pomešana, još nismo svesni da smo na cilju. Hvala Bogu i hvala svim dobrim ljudima koji su podržali našu borbu i dali Sofiji šansu da se bori. Hvala za svaki SMS, za svaku donaciju, za svaki lajk, share, hvala na svemu što je omogućilo da se za malo više od 4 meseca borbe prikupe sredstva za lečenje - napisano je na fejsbuk stranici "Za Sofijin prvi korak".

Ono što sledi je put u Ameriku privatnim letom, zahvaljujući jednom našem poznatom biznismenu, ali i Novaku Đokoviću.

- Ako Bog da, plan je da u što kraćem roku izvršimo uplatu bolnici, uđemo u proces dobijanja viza i krenemo put Amerike. Posle je sve u Božjim rukama. Prikupljena sredstva bi trebalo da budu dovoljna za tri meseca boravka u SAD. Nadamo se da neće doći do nekih nepredviđenih okolnosti - naveli su na fejsbuk stranici.

Sofijina životna priča podigla je celu Srbiju na noge, ova preslatka devojčica ujedinila nas je kao svoje saučesnike koji će joj pomoći da ne ide sama kroz najtežu životnu bitku.