04.08.2020.

18:36

Foto:

Srbija

ZABELEO SE SEVER SRBIJE! Stiglo nevreme, MOGUĆE IZLIVANJE REKA! Pogledajte kada će i kakve nepogode zahvatiti OSTALE KRAJEVE! (FOTO)

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje za zapadnobački okrug.

"Na teritoriji opštine Sombor (Bački Monoštor, Bezdan, Kolut, Bački Breg, Gakovo, Riđica...) jaki pljuskovi sa grmljavinom, olujnim vetrom i gradom, koji će se u narednom satu premeštati ka Mađarskoj".

Ulice Bačkog Monoštora su već bele od grada, a on je tukao i u Srpskom Miletiću kod Odžaka.

Kako javljaju meštani na društvenim mrežama, padao je grad veličine lešnika. U Bačkom Monoštoru jak vetar je kidao grane.

Kada će nevreme stići u ostale krajeve Srbije, kao i koji gradovi će biti najviše pogođeni, pogledajte OVDE.

Moguće poplave?

Posle meteorološkog upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda da nam večeras i sutra preti nevreme praćeno pljuskovima i grmljavinom, usledilo je još jedno opasnije - hidrološko.

Naime, usled obilnih padavina koje su najavljene za danas i sutra, stiglo je i hidrološko upozorenje koje se odnosi na izlivanje reka.

- Na bujičnim vodotocima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Kolubare i Jadra, kao i na slivovima Lima, Ibra i Toplice tokom 5. i 6. avgusta moguća su lokalna izlivanja - navodi se u upozorenju RHMZ-a koje je na snazi do sutra u podne.

Podsetimo, i dalje je u našoj zemlji na snazi žuti i narandžasti meteoalarm koji donosi pljuskove praćene grmljavinom. Dakle, prognozirane su vremenske pojave koje mogu biti opasne po ljude i životinje.