19.08.2020.

15:35

Foto:

Srbija

KORONA I DALJE VREBA: Epidemiološka situacija u Braničevskom okrugu još uvek nestabilna, NEMA OPUŠTANJA!

Prisutnost i aktivnost virusa još uvek postoji pa se tako za epidemiološku sliku u ovim Opštinama govori da nije dobra , da bi se građani opuštali. Poštovanje propisanih zaštitnih mera je i dalje preko neophodno , kaže dr Danko Nikolić, direktor Opšte Bolnice u Požarevcu.

- U našoj Kovid bolnici trenutno je hospitalozovano 67 pacijenta sa simptomima virusa COVID 19 i svi su iz Braničevskog kruga. Tri zdravstvena radnika je pozitivno na korina virus, od kojih je jedan radnik na bolničkom lečenju a dva su na oporavku u kućnoj izolaciji. Na respiratore je priključeno četiri pacijenta sa težom kliničkom slikom.

Bez obzira što u smo u poslednja 24 časa imali samo tri nova prijema i što situacija sa virusom polako jenjava, mi još uvek ne možemo da kažemo da je situacija stabilna, pogotovo u Opštinama Braničevskog okruga, ističe dr Danko Nikolić i podseća da se u takozvanoj ,,zelenoj zoni ,, trenutno nalazi 133 pacijenta.

Informer

 

Inače , ova zdravstvena ustanova je u vreme pandemije uložila velike napore na zbrinajvanju pacijenata iz gradova širom Srbije.

Iz tog razloga, ministar u Vladi Srbije, Zlatibor Lončar će u znak zahvalnosti za sve što su lekari i medicinsko osoblje bolnice u Požarevcu činili na suzbijanju ovog opakog virusa u najtežim danima, u četvrtak 20. avgusta posetiti ovu Zadravstvenu ustanovu koja će ujedno biti domaćin predstavnicima Kovid bolnica Zaječarskog , Borskog i Opština Podunavskog okruga.