28.08.2020.

17:30

Foto:

Srbija

DRUŽINA ANĐELA KOD HRAMA SVETE TROJICE: Evo kako je u sradnji sveštenika i građana nastalo OMILJENO IZLETIŠTE ŠAPČANA!

Tik uz Hram Svete Trojice, u predivno uređenom ambijentu, sa mnoštvom mobilijara za sedenje i dečju igru, ovaj nesvakidašnji park postao je omiljeno izletište Šapčana.

Od jutra do kasno u noć, neprestano se čuje dečija graja, a opet sve u nekakvom miru koji čitav ambijent zajedno sa crkvom odaje.

Entuzijazam i elan sveštenika Hrama, potakli su građane i parohijane da im se pridruže u uređenju crkve, prilaza i dečijeg igrališta koji su nazvali “Družina anđela”. Pristigli su u pomoć majstori hortikulture, uređenja eksterijera, donatori materijala, boja.

Informer

 

Tako su nastale klupe, česme, potok, letnjikovac za odmor, ljuljaške, tobogani, drvene kućice, ciglom i behatonom slagane staze. I svaki put kad iznova dođete, otkrijete novu spravu za igru, tablu za crtanje, prostor za šetnju.

Četvorogodišnji Dimitrije sa bakom i dekom često je ovde.

- Volim da dođem jer je mnogo lepo. Vozim bicikl od njihove kuće koja nije daleko, a onda se igram na ovim spravama. Volim trambolinu, ljuljaške..A volim i da odmorim kao sad uz limunadu koju prave tu pored crkve – objašnjava Dimitrije.

Vanja će za četiri dana biti predškolac, a tih nekoliko dana pred polazak u “pačiće”, koristi svaki minut za igru.

Informer

 

- Često dolazim ovde sa mamom i tatom. Oni popiju kafu, ja pojedem sladoled, igram se sa drugarima. Ja najviše volim da se penjem užetom na kućicu i da pišem po velikoj tabli – kaže mali predškolac. Od najmlađih do najstarijih, svi uživaju u prelepom ambijentu i gostoprimstvu
sveštenstvenstva. Hram Svete Trojice u Šapcu, poznat je i po raznim humanitarnim događajima koji se organiziju u porti crkve.