28.08.2020.

18:19

Foto:

Srbija

OPREZ! POŠAST JOŠ ITEKAKO KIDIŠE NA LJUDE: Koronom zaraženo 30 štićenika i petoro zaposlenih Doma za stare u Priboju!

U Domu za smeštaj odraslih i starijih „Terza Eta“ u Priboju korona virusom je inficirano 30 štićenika i petoro zaposlenih radnika

U Zavodu za javno zdravlje Užice saznajemo da je od 44 testirana korisnika, koliko ih je bilo smešteno u tom privatnom domu, 30 pozitivno, 13 negativno na korona virus, a jedno testiranje je ponovljeno. Od 17 zaposlenih petoro je inficirano.

Još u četvrtak Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je da je zabeleženo 27 nova slučaja infekcije korona virusom u Priboju, a danas pet novih inficiranih u Priboju dva u Požegi.

Informer

 

- U užičkoj bolnici je smešteno 23 štićenika pribojskog doma i nisu životno ugroženi. Radi se o pacijentima koju su stariji od 80 godina. Neki imaju lakši oblik upale pluća, ali njihovo stanje je stabilno i niko od njih nije na intenzivnoj nezi, niti na respiratorima – kažu u užičkoj bolnici i dodaju da je još nekoliko korisnika pomenutog smeštaja na lečenju u Opštoj bolnici u Priboju.

U pribojskom domu još nisu saopštili na koji način je korona virus ušao u tu ustanovu. Poznato je da je ovaj dom dugo bio u karantinu i nije bilo novih prijema korisnika, a posete su dozvoljene tek od ponedeljka.

U Zlatiborskom okrugu u Priboju je zabeležen najveći broj smrtnih slučajeva od početka infekcije i to 15 od 251 zaraženih.