01.09.2020.

14:35

Foto:

Srbija

DECA SE UŽELELA ŠKOLE?! Novosadski školarci svi u klupama samo dva odsto prati onlajn nastavu

Prvačići i ostali đaci, kao i njihovi nastavnici i učitelji, bili su pod zaštitnim maskama.
- Nošenje maski je postalo naša svakodnevica. Grad je i ove godine obezbedio svim đacima prvacima komplet udžbenike, za one kategorije učenika kojima to ne obezeđuje Ministarstvo, a kupljeno je čak 3800 kompleta, sa još dve publikacije - Prvaricom i Uvodom u azbuku.

Za to je izdvojeno 28 miliona dinara. Zahvaljujući donatorima obezbedili smo i po dve platnene maske i dezinfekciono sredstvo za sve đake od 1. do 4. razreda svih škola u Novom Sadu, a vrednost donirane robe je oko 2,5 miliona dinara.

Informer

 

Posebna pažnja mora da se posveti prevenciji u toku epidemije, a na tome se radi i kod kuće i sa učiteljima – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da se u Novom Sadu svega 2 odsto roditelja izjasnilo da im deca ne idu na nastavu, već da će je pratiti on-lajn.

Vućević je sa predsednicom Skupštine grada Novog Sada Jelenom Marinković Radomirović posetio OŠ „Miroslav Antić“ u Futogu, gde su okončani radovi na kompletnoj fasadi i stolariji objekta, kao i na sportskom terenu u dvorištu škole.

- Sve škole u gradu su po planu počele sa radom, a da se to uspešno odigra, uloženo je mnogo napora od strane

Danas smo i u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“ primili oko 7000 mališana, a to je broj koji je adekvatan uslovima koje su epidemiolozi naložili toj ustanovi
– rekao je Vučević.