01.09.2020.

15:03

Foto:

Srbija

POKLON PAKETIĆI ZA PRVAČIĆE U KIKINDI: Mališane u školskim klupama obradovao gradonačelnik lično (VIDEO)

Ove godine malo drugačija slika mogla se videti u učionicama. Sa maskama na licima, uz sve mere predostrožnosti, kikindski prvaci su širom otvorenih očiju dočekali gradonačelnika koji ih tradicionalno, 1. septembra, poseti sa svojim saradnicima.

Ove godine obišao je osnovne škole u Sajanu „Mora Karolj“, Iđošu „Milivoj Omorac“ i „Vuk Karadžić“ i  „Sveti Sava“ u Kikindi.  Lukač je, pozdravljajući u ime Grada Kikinde najmlađe osnovce, poručio da je na njima da budu vredni i radni, ali i da iskoriste na najbolji način svaki trenutak u najlepšem periodu njihovog života-detinjstvu, kao i da će se njihovim uspesima radovati svi zajedno.

Informer

Gradonačelnik NIkola Lukač

- Mališanima koji su prvi put seli u školske klupe želimo sreću, jer je ovo sigurno jedan od najvažnijih događaja u njihovim životima. Želimo da im znanje u budućnosti donese boljitak, a siguran sam da će ga učitelji i nastavnici u Kikindi preneti na najbolji način. Želimo im uspešan polazak u školu-poručio je Lukač.

On je izrazio nadu da je lokalna samouprava skromnim, ali korisnim poklonima uputila lepu čestitku najmlađim osnovcima u vidu školskog pribora, torbe za patike, flašice za vodu, majice, maske...

- Hteli smo da im stavimo osmeh na lice i olakšamo prvi dan škole, a njihovim roditeljima bar deo izazova sa kojima se suočavaju kada svoje najmilije pripremaju za ovaj veoma važan stepenik u njihovom odrastanju-rekao je gradonačelnik.

Ukupno je darivano 443 mališana u 9 seoskih i 7 gradskih škola. Najviše njih-66, ima u OŠ „Sveti Sava“ u Kikindi, a najmanje u OŠ „Mora Karolj“ u Sajani-6.

Gradska uprava potrudila se da obezbedi sve preventivne mere i da nastavno i vannastavno osoblje bude opremljeno zaštitnim sredstvima, a da sve škole i njihova dvorišta budu dezinfikovane.