03.09.2020.

14:38

Foto:

Srbija

SAMIRA JE RIZIKOVALA SVE I ISPLATILO SE! Njen kozji sir postao je nadaleko čuven, od majke i bake NASLEDILA RECEPT!

„Na poklon smo dobili dva jareta, koji su postali miljenici čitave porodice. Nakon toga kupili smo jednu kozu i na taj način počeli smo da uvećavamo svoje stado. Sada su u našoj štali 32 koze rase alpina i jarac. Godišnje imamo prinove, tako da se broj brzo uvećava. Svakodnevno ih muzemo i daju izuzetno kvaliteno i zdravo mleko“, rekla je Samira za RINU.

Iako su u ovaj posao ušli sasvim slučajno, Fazlići su krenuli uspešno da ga razvijaju. Kako kažu, prodaja jarića ide odlično, kao i prodaja mleka. Ono što ostane vredna Samira na domaći način prerađuje u kozji sir, koji je vrlo brzo postao izuzetno prepoznatljiv, tako da je svojevrsni brend ovog poljoprivrednog gazdinstva.

Informer

 

„Od majke i bake sam naučila kako se prave kvaliteni mlečni proizvodi i to znanje sam primenila u praksi. Ovi proizvodi su vrlo korisni za zdravlje čitavog organizma, ljudi to prepoznaju i zato ih tako mnogo kupuju.

Najbolje prolazi nesoljeni mladi sir, ali i surutka koja se pije na prazan želudac. Naši kupci prvo su bili samo žitelji Prijepolja, ali očigledno da se dobar glas daleko čuje, tako da imamo kupce iz svih delova zemlje, ali i iz inostranstva“, kaže za RINU, Samira.

Informer

 

Ova Prijepoljka se može pohvaliti da je jedna od retkih žena u Srbiji na koju se vodi poljoprovredno gazdinstvo. Nije očekivala da će upravo to biti njen životni poziv, ali za sada se nije pokajala.

„Rad na selu jeste težak, ali je daleko bolji osećaj kad znate da ste sami svoj gazda i da sve zavisi od vašeg zalaganja“, zaključila je Samira.