04.09.2020.

14:58

Foto:

Srbija

UŽICE DOBILO JEDINSTVENO UPRAVNO MESTO: Građani će na jednom mestu moći da nabave sve važne papire, NA GUŽVU ZABORAVITE!

Građani Užica će sada na jednom mestu u zgradi Gradske kuće moći da izvade dokumenta iz matične knjige rođenih, za dečiji dodatak, objedinjene procedure, tu je i poreska lokalna administracija, i dr.

- Ovde je bila stara pisarnica i prostor je potpuno adaptiran. Nabavljena je nova kompjuterska oprema, novi nameštaj, odvojeni su šalteri i ono što je najvažnije više neće biti gužve – rekla je gradonačelnica.

Informer

 

Ovaj projekat je finansiralo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sa učešćem grada Užica od 10 posto, a vrednost projekta je 8 miliona dinara Ministar Ružić je podsetio da su radovi na ovom prostoru počeli 27. maja ove godine i da su finalni radovi završeni pre mesec dana, što je za svaku pohvalu.

- U ovom konceptu jedinstvenog upravnog mesta je iskorišćen proces digitalizacije, usklađivanje zakonskih akata, postavljena elektronska platforma e- zup, a sve u svrhu da građani budu zadovoljni.

Informer

 

Ovaj pilot projekat uveden je 2018. godine i do sada je otvoreno 9 i završeno još 6 jedinstvenih upravnih mesta, a imamo nameru da nastavimo i u drugim lokalnim samoupravama. Za ovu godinu za tu namenu opredeljeno je 20 miliona dinara – rekao je ministar Ružić.

Informer

 

On je dodao da je u prethodnom periodu ovo ministarstvo u opštinama Zlatiborskog okruga finansiralo preko 50 miliona dinara, između ostalog uređenje partera Narodnog muzeja u Užicu, koji ima preko 70.000 muzejskih jedinica, a 2018. godine je finansirana igradnja Kulturnog centra u Sevojnu, dok će danas u Kosjeriću posetiti zgradu opštine gde je sa 5,5 miliona dinara od ministarstva urađena fasada te zgrade, stare preko 60 godina, u cilju energetske efikasnosti.