08.09.2020.

14:08

Foto:

Srbija

KORONA JENJAVA U RASINSKOM OKRUGU: Trenutno bez novih slučajeva zaraze, Kruševac ukinuo vanrednu situaciju!

Prema poslednjim podacima  Zavoda za javno zdravlje Kruševac, u Rasinskom okrugu nije potvrđen ni jedan novi slučaj KOVIDA 19.

Od početka epidemije u Rasinskom okrugu ukupno su obolele 1464 osobe. Pod zdravstvenim nadzorom je 4.197 lica iz okruga i u odnosu na predhodni dan povećan je za 29 osoba.

Trenutno je 6 pacijenata hospitalizovano na infektivnom odeljenju Opšte bolnice Kruševac. Prema podacima ZZJZ Kruševac, sa područja okruga izlečeno je 1.316 pacijenata.

Informer

 

Ukupan broj pozitivnih u Rasinskom okrugu od početka epidemije je 1.464 od poslatih 10 hiljada 999 uzorka. Gradski štab za vanredne situacije usvojio je izveštaje Zavoda za javno zdravlje Kruševac, Doma zdravlja Kruševac, Opšte boilnice Kruševac, Preventivno operativnih mera iz nadležnosti Vojske i Policije, Gradske uprave, Sanitarne i Veterinarske inspekcije, Komunalne milicije i drugih subjekjata, a JKP,, Kruševac,, preporučeno je da sa lokacija povuku rezervoare sa nattrijum hipohloritom , ali da nastavi sa dezinfekcijom spoljnog kruga Opšte bolnice, Gerontološkog centra i Covid ambulante ,,14. Oktobar,,.

Usvojeni su i izveštaji Školske uprave i Jugopreza, sa preduzetim merama . Svim pravnim subjektima naloženo je da se za organizovanje manifestacija sa većim brojem ljudi prethodno obrate Štabu za vanredne situacije. Jedna od prvih većih manifestacija u gradu, kako je već najavio Poslovni centar Kruševac biće kruševački vašar pored Starog aerodroma, na Malu gospojinu, 19. septembra.