14.09.2020.

13:57

Foto:

Srbija

SEPTEMBARSKA NAGRADA OTIŠLA U RUKE KINESKIM STRUČNJACIMA!

Pored Doma zdravlja "dr Veroljub Cakić" u Majdanpeku , Udruženja dijabetičara "Plavi krug", Septembarska nagraje otišla je u ruke kineskim kompanijama Serbija Zi Đin Copper doo Bor i Tiejuju Enginering Construction & Beograd.

- Ovo je svakako potvrda dobre saradnje i veliko priznanje za nas kao i za sve predstavnike Kineske nacionalsnosti koji su došli da rade i žive u Majdanpeku. Trudićemo se da i u nardnom periodu unapredimo dobru komunikaciju sa lokalnom samoupravom, u cilju svega što je potrebno da se život u ovoj Opštini podigne na još veći i bolji nivo - rekao je Li Qiaorong, direktor kompanije Tiejuju  Enginering Construction&Beograd  jedne od vodećih kineskih kompanija koja je kao podizvođač radova, nedavno sa svojim stručnim timom inženjera došla u Majdanpek kako bi ubrzala završetak poslova na izgradnji pogona Nova flotacija u Rudniku Majdanpek.

Pored toga, ova kineska firma imala je sluha u vreme pandemije virusa COVID 19 da se sama organizuje i lokalnoj samoupravi pruži svu neophodnu pomoć na suzbijanju ovog opakog virusa. Između ostalog  za preko 250 porodica , sa socijalno najugroženijim statusom , među kojima se nalaze pre svega samohrani roditelji i korisnici socijalnih primanja , ova kineska kompanija donirala je humanitarne pakete u vrednosti 10 tona   sa najpotrebnijim životnim namirnicama.

- Ovo su ljidi sa kojima smo se bukvalno srodili od kada su došli u naš grad. Sami su došli i sami se ponudili u pružanju pomoći ljudima iz ove sredine  koja nam je u tim trenucima borbe protiv korone virusa bila najpotrebnija. Most saradnje koji smo uspostavili sa kineskim narodom preko ovih ljidi, trudićemo se da gradimo i nadalje - istakla je Elvira Jovanović, zamenica predsednika Opštine Majdanpek, naglasivši da su se kineske komapanije našle među zasluženim laureatima, dobitnicima  ovogodišnjeg najvišeg priznanja OpštineMajdanpek.