15.09.2020.

14:52

Foto:

Srbija

IVICA DAČIĆ NA SVEČANOSTI U KRUŠEVCU: 40 izbegličkih porodica dobiće ključeve NOVIH STANOVA

Stanovi u Ulici Dostojevskog 19 V, izgradjeni su u okviru Regionalnog stambenog programa, koji vodi Komesarijat za izbeglice i migracije, a svečanom uručivanju ključeva prisustvovaće predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Vladimr Cucić, komesar za izbeglice i migracije, gradonačelnica.

Informer

 

Kruševca Jasmina Palurović, ambasador EU u Srbiji Frančeska Boneli, šefica UNHCR u Srbiji Žikica Nestorović, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Dušan Kovačević i drigi, najavio je Komesarijat za izbeglice i migracije.

U Komesarijatu za izbeglice i migracije za Informer potvrdjeno da je reč o stanovima za izbegličke socijalno ugrožene i sta,beno nezbrinute porodice.

Od tog broja, deset stanova će pripasti socijalno ugroženim porodicama i ti stanovi ostaju u gradskom lokalnom vlasništvu za trajno zbrinjavanje , a 30 stanova dobiće preostale stambeno nezbrinute porodice sa pravom otkupa stanova po povoljnijim cenama.

Informer

 

Medju izbegličkim porodicama, ima petočlanih , šetvoročlanih , tročlanijh, dvočlanih porodica i samaca. Najmanji stan je od 30 , a najveći od 74 kvadrata, dok su ostali stanovi uglavnom od 30 do 63 kvadrata. Gradnja stanova počela je 2018. godine, da bi sada sa svim potrebnim priključcima i upotrebnim dozvolama bila završena.