17.09.2020.

13:11

Foto:

Srbija

KORONA GUBI BITKU: U majdanpečkom Domu zdravlja već peti dan bez novih slučajeva zaraze

Peti dan kako nema novoobolelih slučajeva, kaže direktor ove Zdravstvene ustanove dr Dragan Fuduović.
- ,, S obzirom na to da je počela i školska godina , situacija sa virusom korona se drži pod kontrolom potpuno je mirno i konačno možemo biti zadovoljni. Od vikenda koji je za nama pa do danas, u Opštini Majdanpek nema ativnih slučajeva zaraženih od korona virusa.

U poslednja 24 sata od pacijenta koji su se javili u našu kovid ambulantu, kao i u prdhodnih nekoliko dana, nije zabeležen nijedan slučaj dijagnostikovane pneumonije.Trenutno je testirano dva pacijenta sa simptomima koji ukazuju na prisustvo virusa i za njih se očekuju rezultati .

Informer

 

Inače, od početka drugog talasa pandemije ukupno je 144 lica bilo pozitivno , izlečenih je 133 -oje. Od početka pandemije , tačnije od marta meseca , nažalost preminulih od ovog opakog virusa je 8
građana Majdanpeka , ističe dr Fudulović i napominje da se i dalje mora nastaviti trend odgovornog odnošenja prema virusu COVID19 koji je za sada u Majdanpeku zaustavljen, što ne znači da se ne može ponovo aktivirati , budući da se radi o još uvek neispitanom virusa , koji se koji se javaljao u različitim oblicima simptomatologije.

U Majdanpečkom Domu zdravlja od prvog dana pandemije ozbiljno se shvatila situacija u smislu što efikasnijeg delovanja u pružanju neophodne pomoći pacijentima kako bi se ovom virusu stalo na put i pomoglo svakome ko se za pomoć obratio.

O tome svakako govore i postignuti rezultati u radu za koje je i jedna Septembarska nagrada, najviše priznanje u okviru obeležavanja 12.septembra Dana Opštine Majdanpek, otišla u prave ruke.

Trenutno slična situacija sa koronom je i na području Opštine Bor . Virus je u znatnom slabljenju i njegovo dalje širenje se drži pod kontrolom.

Informer

Prema poslednjem preseku Zavoda za javno zdravlje iz Zaječara u Borskoj Opštini je zabeleženo pet aktivnih slučajeva COVID_a 19 dok novoobolelih slučajeva nema. Prema izveštaju lekara, nakon tri kontorlna pregleda još tri pacijenta je izlečeno.

Broj pregleda u kovid ambulanti na dnevnom nivou znatno je smanjen i uglavnom se
javljaju pacijeti sa kontorlnim pregledima. Inače, od početka pandemije u ovoj Opštini je od korona virusa registrovano 282 pozitivna pacijenta, 270 se oporavilo i nažalost sedam građana Bora je izgubilo bitku protiv ovog opakog virusa.

BONUS VIDEO

HOROR SCENE IZ LESKOVCA! Mladić sa motkom prvo posmatra kuće, a onda... (SNIMAK SA BEZBEDNOSNE KAMERE)

REŠIO SKEJTBORD STAZU U INVALIDSKIM KOLICIMA! Heroj na dva točka!