22.09.2020.

11:48

Foto:

Srbija

NIJE IZDRŽAO, VREĐAO MU ĆERKU: Otac dobio osam meseci kućnog pritvora, maloletnog provokatora BATINAMA NAUČIO PAMETI

On je osuđen jer je 18. septembra ove godine tukao maloletnog D.M. (16), pa mu je izrečena i mera zabrane prilaska oštećenom na manje od sto metara u narednih godinu dana.

Maloletnik je upućen na parnicu radi naplate materijalne nadoknade zbog fizičkog napda i duševnih bolova. Ova presuda je pravosnažna jer je sklopljena na osnovu sporazuma optuženog i osnovnog  tužioca o priznanju krivice.

Incident zbog koga je Đorđević osuđen dogodio se 18. septembra, u gradskom parku u Velikom Gradištu. On se  tada posvađao sa maloletnikom, a onda počeo da ga šamara, oborivši ga tri puta na zemlju i zatim ga šutirajući.

Informer

Osnovni sud

Optuženi imao oko 120  kilograma, a maloletnik je tri puta lakši od njega, zbog čega su ga 
šamari oborili na zemlju. Jedan od prolaznika tada je nazvao policiju,  pa je napadač uhapšen i određeno mu je zadržavanje od 48 sati. 

Prilikom saslušanja, on se branio time da je maloletnik poznat kao osoba problematičnog ponašanja i da već nekoliko godina progoni i vređa njegovu desetogodišnju ćerku.

On je to prijavljivao nadležnima u osnovnoj i srednjoj školi, ali su nadležne službe zakazale i niko 
ništa nije preduzeo.

Pošto se devojčica plašila za sebe i svoju bezbednost, osumnjičeni je odlučio da se vidi u parku sa maloletnikom da bi ga urazumio i odvratio od progonjenja njegove ćerke. Prilikom  njihovog razgovora, maloletnik je bio bahat i nastavio je sa  vređanjima i psovkama, pa ga je optuženi fizički napao.