22.09.2020.

17:11

Foto:

Srbija

LAZAR DAJE ŽIVOT SVOJIM SLIKAMA S JEDNIM CILJEM: Mladi kroz rijalitije žive tuđe živote, a ne svoje, TO BIH VOLEO DA PROMENIM

- Zgrožen sam činjenicom da mladi ljudi moje generacije, ne samo u Srbiji, već i u svetu, gledajući razno-razne rijaliti programe žive tuđe, a ne svoje živote. Buljeći danonoćno u rijalitije, izmiču svesno ili nesvesno tepih stvarnosti ispod svojih nogu. 

Nažalost, ludilo rijalitija zahvatilo je danas sve društvene slojeve, penzionere, domaćice, radnike.., i to ne samo u Srbiji, nego šrom sveta. Zato su neka moja platna univerzalna kritika rijalitija, koji zatamnjuje stvarnost i prave karikaturu života – kaže za Informer Lazar Piljočić.

GRADONAČELNIK ZRENJANINA REŠIO DA BUDE PRIMER: Na posao došao biciklom, podržao SVETSKI DAN BEZ AUTOMOBILA

Ovaj mladi umetnik je svoj master rad na osnovnim studijima slikarstva posvetio uravo toj temi, nazvavši je modeliranje stvarnosti i njen preobražaj u slici, odnosno manipulacija rijalitija stvranošću.

- Napravio sam seriju slika na tu temu, i trebalo je da ih izložim, ali je to odloženo pojavom pandemije virusa korona. Zato čekam priliku da te slike izložim pa da narod vidi i da svoj sud o njima – nastavlja ovaj umetnik.

Informer

 

Kaže još da su mu podjednako dragi i slikarstvo i odbojka, jer od njega zahtevaju maksimalan pristup.

- I jednom, i, drugom, dajem celog sebe, jer se samo na taj način mogu ostvariti lične ambicije.. U protivnom, potonuo bih u prosek, što nikad sebi neću dozvoliti.

Naravno, život sam dobro organizovao, tako da mi nije problem vreme za dva treninga dnevno, a posle toga slikanje - objašnjava Piljočić, navodeći da u jednoj školi u novosadskom pregrađu Futogu, pored navedenih obaveza, radi kao personalni asistent.

NIJE IZDRŽAO, VREĐAO MU ĆERKU: Otac dobio osam meseci kućnog pritvora, maloletnog provokatora BATINAMA NAUČIO PAMETI

Piljičić je dosad imao desetak grupnih izložbi, a prvu samostalnu je sprečila korona. Prema njegovim rečima, priprema slike za izložbu, koja bi trebalo da dogodine bude postavljena u Norveškoj:

- „Za tu izložbu, koja bi trebalo da se održi u Oslu, radim trenutno slike koje su apstraktnom stilu.slike koje se svrstavaju u apstraktne, što inače dosad nisam radio. Hoće li je biti ili neće zavisiće od pandemije virusa korona, koja je inače sve pomerila, kako u sportu, tako i umetnosti – navodi ovaj mladi umetnik iz Kraljeva, koji sada živi i radi u Novom Sadu.