22.09.2020.

21:51

Foto:

Srbija

OVA TERAPIJA DAJE REZULTATE! Primila krvnu plazmu i pobedila koronu!

Ona je imala tešku kliničku sliku i primala je terapiju, a onda je lekarski konzilijum odlučio da je podvrgne ovom tretmanu. Nakon nekoliko dana, potpuno izlečena, izašla je iz bolnice.

MILAN ĆE RADIJE U ZATVOR NEGO DA PLATI KAZNU! Potrošio je silne pare da dokaže nevinost, na operisani stomak NIJE MOGAO DA VEŽE POJAS!

LAZAR DAJE ŽIVOT SVOJIM SLIKAMA S JEDNIM CILJEM: Mladi kroz rijalitije žive tuđe živote, a ne svoje, TO BIH VOLEO DA PROMENIM

Mirfat Fijuljanin, sin žene koja je primila krvnu plazmu sa antitelima, kaže da je njegova majka bila u teškom zdravstvenom stanju i da se na bolničkom lečenju nalazila skoro tri nedelje. 

- Osamnaest dana bila je u dosta kritičnom stanju. Zahvaljujući radu kompletnog osoblja Infektivnog odeljenja došlo je do poboljšanja. Primila je krvnu plazmu i rezultati su joj mnogo bolji nego ranije. Evo danas izlazi iz bolnice kao potpuno izlečena - kaže Fijuljanin.

Načelnica Infektivnog odeljenja Binela Mavrić kaže da je ova pacijentkinja, pored korone, imala i kardiovaskularna oboljenja.

- Imala je tešku obostranu upalu pluća. PCR je pokazao prisustvo virusa covid 19 i bila je u imunološkom deficitu. Uprkos primeni svih terapijskih mera dolazilo je do progresije bolesti i pada saturacije - kaže Mavrić.

Ona dodaje da je pacijentkinja dobro reagovala na krvnu plazmu i da se njeno zdravstveno stanje brzo poboljšalo.

- Primenom anti Covid plazme već nakon dva dana došlo je do značajnog kliničkog poboljšanja sa regresijom laboratorijskih parametara - kazala je Mavrić i dodala da se krvna plazma koristi dok ne dođe do specifičnog leka i vakcine. 

- To je jedan vid pasivne imunizacije gde pacijent dobija gotova antitela od bolesnika koji je preležao Covid infekciju i potpuno ozdravio - dodala je Mavrić.