23.09.2020.

10:50

Foto:

Srbija

POKAŽIMO HUMANOST, POMOZIMO MALOJ DUNJI: Porodica Trifunović u velikoj nemaštini, potrebna im je POMOĆ DA IZLEČE DETE I PREŽIVE!

Svedoci smo ovih dana da se sve više porodica obraća za pomoć, jer nisu u mogućnosti da se izbore sa nemaštinom, pukim preživljavanjem i lečenjem svoje bolesne dece. Trenutno je aktuelno rešavanje velikog problema male Lane, Pomoć za Lanu, kojoj se prikuplja pomoć za neopodno lečenje.

Tužno je što oni nisu usamljeni. Redakciji se javila Vesna Trifunović, majka troje dece, rođena u Užicu.

Njena priča je potresna. Radila je u MUP-u i ostala bez posla. Muž je takođe nezaposlen. Imaju troje dece, jedno je bolesno i imalo je operaciju na srcu. Po rečima majke, dete je operisano u Tiršovoj, u Beogradu, u poslednjem trenutku, jer su lekari uspeli da na vreme utvrde o čemu se radi, pa je blagovremeno urađen hiruški zahvat i dete spašeno. Trifunovići sada čekaju da urade nove nalaze i dalje lečenje. A koliko će to koštati, o tome ne smeju ni da razmišljaju, jer je za njih sve puno.

Informer

 

Uz sve to treba prehraniti i obući troje dece. O sebi i ne razmišljaju. U međuveremenu su morali da se isele iz stana u kome su privatno stanovali, jer stanodavac nije imao milosti, pa su morali da napuste stan jer nisu imali da plate kiruju, račune. Oni su sada svi smešteni u Smederevu kod Vesnine sestre.

Pored bolesnog deteta Trifunovići moraju da se snalaze kako da bez prihoda prežive, da prehrane petoro, obezbede obuću, odeću, neophodne higijenske potrepštine. Nimalo nije lako, a koliko je to teško potvrđuju i Vesnine reči:

Informer

 

Za pomoć Trifunovićaima otvoren je devizni račun:

Informer

 

Oni koji žele da pomognu ovoj porodici mogu to uraditi i slanjem odeće i obuće, za decu koja su stara 14 meseci, 4 i 9 godina, hrane, higijenskih paketa na sledeću adresu:

Porodica Trifunović

Save Nemanjića br. 15

Smederevo