25.09.2020.

17:33

Foto:

Srbija

(VIDEO) UŽICE OKOM UMETNIKA: Grad na Đetinji u izdanju kakvog ga dosad niste videli! Mećavnik i Šarganska osmica su SAMO DEO TOGA!

- Užice je kao grad prepoznat kao grad umetnosti i grad koji širokog srca prima svakog gosta, a isto tako oni koji posete naš grad i kada odu ponesu delić atmosfere i svih prirodnih lepota u svom srcu. Ove godine nam je cilj digitalni marketing i s obzirom da nema sajmova u tom obimu na kojima bismo promovisali naš spot, mi smo se odlučili da ga vama prezentujemo – rekla je direktorka TO Užice Danijela Đorđević Arsić

Informer

 

Tim koji je učestvovao u snimanju spota su užički umetnici, ljudi iz TO Užice i spoljni saradnici. Reditelj i scenarista je užički glumac Vahidin Prelić, direktor fotografije je Marko Kostić, muziku je radio DJ QB i Votchik, a od umetnika učestvuju: Vahidin Prelić, Aleksandar Dimitrijević, Sofija Bunardzić, Branko Kujundzić, Marijana Ćurčić, dok je produkciju radila Andrijana Simović PR Inat.

Informer

 

- Posle 8 meseci uspeli smo da završimo ovaj projekat. Cilj nam je da domaćim i stranim turistima približimo Užice iznutra, onako kako su ga umetnici u spotu, koji već žive tu, osetili – rekao je Prelić

Na promociji spota bili su i predstavnici Šarganske osmice i turističkog naselja Mećavnik.

Nebojša Mladenović, glavni koordinator za turizam i ugostiteljstvo muzejsko-turističkog kompleksa Šarganska osmica rekao je da su tokom ovog perioda epidemije korona virusa ispoštovali sve mere Kriznog štaba Vlade Srbije. Nisu radili od marta do 11. maja ove godine, a potom su uz poštovanje svih mera počeli sa radom.

Informer

 

- U avgustu smo imali za oko 5 posto više noćenja nego u avgustu prošle godine, u julu je bilo za oko 15 posto manje nego prošle godine, dok je u septembru broj noćenja skoro na istom nivou. Najviše je bilo domaćih gostiju. Prethodnih godina trend je bio da imamo oko 80 posto stranih gostiju, a ove godine ih je bilo vrlo malo – rekao je Mladenović.

Ove godine vožnja Šarganskom osmicom je bila ograničena sa brojem putnika. Vozilo se do 80 putnika po tri ture dnevno, a za jedan vikend morali su da uvedu još dve vanredne linije. Sezona traje do 10. oktobra, ali ako bude lepog vremena produžiće se, tako da će se i dalje saobraćati dva polaska vozom i to u 10.30 i 13.30 časova.

Informer

 
U Mećavniku prezadovoljni letnjom sezonom

Bojana Tošić, koja radi na mestu prodaje turističkih kapaciteta smeštajnih jedinica u turističkom naselju Mećavnik u Mokroj Gori, kaže da su prezadovoljni letnjom sezonu, iako nisu očekivali takav uspeh.

Informer

 

- Mećavnik je bio zatvoren od 17. marta do 15. maja, kako su nalagale mere Vlade Srbije, a po istim merama smo nastavili da radimo. U ovoj sezoni smo imali za 2.000 noćenja više nego prošle godine, a to znači da su domaći turisti konačno došli kod nas – rekla je Bojana Tošić.

Informer

 

S obzirom da je Mećavnik mesto brojnih kulturnih dešavanja zbog epidemije nisu održani Boljšoj festival, ni Pozorišni festival. Bojana kaže da još ne zna kada će i kako biti održan poznati filmsko-muzički festival Kustendorf, zbog situacije sa epidemijom. Ipak, dodala je ona, plan im je da se u zimskoj sezoni akcenat stavi na skijalište na Iveru, za koji kaže ima veliki potencijal da bude jedno od najboljih skijališta u Srbiji.