01.10.2020.

22:20

Foto:

Srbija

LUDO VREME! OD PETKA SVE TOPLIJE Evo šta nas očekuje za vikend! OVOME SE NISMO NADALI!

Prema prognozi, još samo danas nas očekuje kiša u nekim delovima zemlje, a već od sutra sledi prestanak padavina i otopljenje, pa će temperatura porasti i za 10 stepeni. Od petka će biti sve toplije, a ono što je bitno napomenuti jeste da će ceo vikend i početkom naredne nedelje, i pored visokih temperatura, duvati topla košava.

- U Srbiji će u četvrtak biti umereno do pretežno oblačno i veoma sveže sa kišom i pljuskovima, a više padavina očekuje se na severoistoku zemlje. Duvaće umeren zapadni vetar. Minimalna temperatura kretaće se od osam stepeni na jugu do 14 stepeni na severu Srbije. Maksimalna dnevna temperatura biće 19 stepeni, u Beogradu će biti 15. Nakon povremene kiše u toku dana uveče će stiže razvedravanje - kaže Đorđe Đurić, meteorolog "Weather2Umbrelle".

Informer

Ali, prema njegovim rečima, od petka stižu lepše vesti: topli talas nam donosi otopljenje i sunčane dane.
- U petak će biti dosta toplije sa temperaturama od 23 do 27 stepeni. Zatim će u subotu biti pretežno sunčano i još toplije vreme, a maksimalna temperatura u pojedinim gradovima dostizaće i 30 stepeni. Veoma toplo vreme će se zadržati i u nedelju, s tim što će biti promenljivo oblačno, na severu ponegde sa kišom i pljuskovima - navodi Đurić.

On dodaje da će i početak sledeće nedelje obeležiti toplo ali nestabilno vreme, dok se manje zahlađenje očekuje u sredu.
- Sve do srede zadržava se sunčano i toplo vreme, temperature će biti i do 26 i 27 stepeni, a duvaće i jaki južni vetar, na jugu Banata olujna košava. U utorak posle podne prestaje košava, a od srede sledi stabilizacija vremena. Očekuju se malo niže temperature i one će se u većini gradova kretati oko 21 i 22 stepena, dok u većini zemlje ostaje vedro i prijatno toplo - objašnjava Đurić.

Prognoza za narednih pet dana



dan                          minimalna/maksimalna temperatura
četvrtak                    8/19 moguća kiša
petak                       11/27 umereno oblačno
subota                      14/30 sunčano
nedelja                    14/30 promenljivo oblačno
ponedeljak               14/27 mogući pljuskovi
I početak sledeće nedelje obeležiće toplo vreme, a manje zahlađenje očekuje se u sredu.