01.10.2020.

17:34

Foto:

Srbija

VELIKI JUBILEJ ZDRAVSTVENE USTANOVE: U Subotici obeležen Dan bolnice, od osnivanja PROTEKLO JE 179 GODINA!

Opšta bolnica u Subotici obeležila je danas 179 godina od osnivanja, a za nabavku medicinske opreme je, za samo poslednje tri godine, od januara 2017. do avgusta ove godine, uloženo više od 200 miliona dinara iz Republike, Pokrajine i gradskog budžeta Subotice , istakao je gradonačelnik Stevan Bakić, prilikom obeležavanja velikog jubileja.

Gradonačelnik je zahvalio lekarima i medicinskom osoblju na velikim naporima, koje su uložili u borbi protiv korone i spašavanju života sugrađana i istakao da predstoji rekonstrukcija Opšte bolnice, za koju su obezbeđena sredstva iz Kancelarije za upravljanje javnim ulagnjima Vlade Srbije.

Informer

 

- Više od 70 miliona dinara uloženo je u opremu angio sale u Opštoj bolnici, još u januaru 2018. godine, lane je obezbeđeno 45 miliona dinara za moderan skener na odeljenju radiologije, a 300 hiljada evra je uloženo u Centar za vantelesnu oplodnju, u februaru ove godine, na šta se čekalo više od decenije, rekao je Bakić.

Gradonačelnik je poručio rukovodstvu bolnice, da rade na poboljšanju međusobnih odnosa,„ jer je Bolnica strateška ustanova, a ne nečiji plen, kako to neki pojedinci plasiraju”.

Informer

 

Direktor bolnice dr Slobodan Puškar istakao je, da je tokom poslednje tri i po godine uloženo više od 350 miliona miliona dinara, donacijama i (in)direktnim ulaganjima, te da je Ustanova, od svog osnivanja, tokom pandemije, položila najteži ispit u lečenju pacijenata od korone ali i drugih bolesti.