10.10.2020.

17:01

Foto:

Srbija

(FOTO) BABA MILKA NE TRPI NERED! Godinama čisti sve što neko baci: Dok je mojih ruku ovde će biti kao u apoteci

Bacanje ostataka voća, kesa sa đubretom, praznih limenki, neretko se zatiču ispred pojedinih stambenih jedinica iako su samo na metar dva udaljenosti postavljeni kontejneri za odlaganje smeća i plastične ambalaže.

Informer

 

Sa ovim problemom se svakodnevno suočava i već 46 punih godina bori Milka Milošanović (84) iz Majdanpeka kojoj po svojoj vitalnosti i razboritosti niko toliko godina ne bi dao. Popularna baba Milka svakodnevno čisti i skuplja i najsitnije papire u ulazu svoje zgrade u kojoj živi ali isto tako i ispred nje. Bez da joj je neko ikada od mlađih komšija pomogao .

- Ovo je sramota. Pogledajte moje ruke. Generacije su ovuda prošle. Punih 46 godina ja ovde čistim sve što se baci kroz prozor ili u prolazu. Svi su mlađi od mene ali se niko ni zašta ne hvata. Koliko puta posle obilnih padavina i poplava kada se Pek izlije i napuni podrume, ja svojim rukama čistim i izbacujem nataloženi mulj. I sve dok je mojih ruku ovde će biti kao u apoteci, a kad ja umrem, ne znam.

Informer

 

Ovde će biti deponija, kaže ova vredna simpatična žena koja često u besu i ljutnji na nemarnost svojih sugrađana, zna vrlo sočno i da opsuje i bez ustezanja podvikne i kaže na glas: More, kad mi padne marak na oči, znam ja kod koga ću da odem i znam šta ću da kažem,,

Niko njoj ništa ne zamera, mlađi se samo nasmeju na njeno gunđanje. Vole baba Milku jer je ispred svakog ulaza čisto i uredno, ali džaba kad se niko ne hvata metle da nesto uradi i počisti. Njoj kako kaže, nista nije teško.

Rad je oduvek održavao, ali da su mladi danas neodgovorni i malo više lenji ne libi se svakome da kaže, što bi naš narod rekao, da saspe u ,,brk,,.

Informer

 

Takva je, niko se na nju ne ljuti to im je simpatično. Svi je iz kraja znaju,vole i poštuju. Jer da nije baba Milke gušili bi se u smeću, a ona ovo svakoga dana radi po navici i bez ijednog dinara.