Autor: A. Grbović

19.10.2020.

12:40

Foto:

Srbija

UZEO JE SLATKIŠ I BILO MU JE ŽAO DA GA OTVORI! Mladići iz Gračanice pomogli porodici Đošić! DECA KONAČNO SA OSMEHOM NA LICU!

Ovi mladići, koji se godinama bave humanitarnim radom, za Vasiliju i njenu decu Anastasiju (6) i Sergeja (8) čuli su zahvaljujući Informeru koji je o ovoj porodici nedavno pisao.

- Na portalu Informer.rs pre desetak dana sam pročitao tekst o ovoj porodici i od tada sam razmišljao o njima. Obezbedili smo osnovne životne namirnice, sredstva za higijenu i slatkiše za decu. Ovoj porodici treba pomoći, žive u jednoj sobi bez kupatila, nemaju frižider, televizor... I ova deca, koja su u maju ostala bez oca, zaslužuju da imaju lepo detinjstvo - pričao je za Informer Miloš Stević.

Informer

Poklonima su se obradovali i Vasilija i njena deca koja po prvi put imaju toliko slatkiša.

- Sergej je uzeo kinder jaje i kao da mu je bilo žao da ga otvori. Uspeli smo da malo nasmejemo dvoje dece i sada su nasa srca ispunjena radošću. Pokrenuću svoje prijatelje iz sela Batuse kod Gračanice, pokušaću da Anastasiji i Sergeju obezbedimo zimsku garderobu - rekao je za Marko Arsić.

Vasilija nije krila iznenađenje kada je jutros u svom dvorištu videla automobil u kojem su bili Marko, Miloš i Lazar. 

Informer

- Lepo je znati da nismo zaboravljeni i da postoje dobri ljudi koji su spremni sa svojim novcem i imetkom pomognu druge. Miloš i Marko su nas obradovali, doneli su nam hranu i još dosta drugih stvari - kaže Vasilija.

Ova samohrana majka rođena je u Đakovici koju je napustila još kao dete i sa porodicom pre dvadeset godina otišla za Smederevo. Na Kosovo i Metohiju se vratila pre devet godina kada se udala za Jadrana Spasića iz Klokota, koji je preminuo početkom maja ove godine.

Informer

- Srce me je vuklo da se vratim na Kosovo. Udala sam se ovde i ostaću ovde, neću se seliti. Nikada neću otići sa Kosova i Metohije jer bi odlaskom izdala svog pokojnog supruga ali i sebe - rekla je Vasilija za Informer.