21.10.2020.

12:57

Foto:

Srbija

HITNO! U ALEKSANDROVCU UVEDENA VANREDNA SITUACIJA Zabrinjavajući rast broja zaraženih koronom ubrzao DONOŠENJE ODLUKE!

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, u ovoj opštini virus korona potvrđen je kod 279 lica od početka epidemije, ali poslednji podaci su više nego zabrinjavajući. U Aleksandrovcu su od ove opake bolesti preminule 3 osobe.

U Aleksandrovcu ističu da je procenat od oko 40 posto inficiranih u odnosu na ceo Rasinski okrug, zabrinjavajući za ovu opštinu, pa su morali da što pre uvedu vanredno stanje.

Informer

 

Trenutno je u Aleksandrovcu zabeležen 31 slučaj inficiranih, a čekaju se I rezultati za još 10 lica. Šestoro obolelih sa teritorije opštine su hospitalizovani u kruševačkoj bolnici, a od prekjuče od 17 testiranih, potvrdjeno su 13 pozitivnih rezultata, što je indikator da je situacija u Aleksandrovcu vrlo ozbiljna.

Obrazloženje o uvođenju vanredne situacije
 

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Aleksandrovac  je na 22. Vanrednoj sednici Štaba održanoj 21.10.2020.godine, doneo Zaključak kojim predlaže proglašenje vanredne situacije na teritoriji opštine Aleksandrovac. 

Informer

dr Mirko MIhajlović

Zaključak je donešen na osnovu predloga Zavoda za javno zdravlje Kruševac. Naime u poslednjih nedelju dana na nivou Rasinskog okruga potvrđeno je ukupno 75 osoba sa infekcijom COVID -19, od kojih je 30 sa teritorije opštine Aleksandrovac.
 

Kako ne postoji mogućnost da se redovnim angažovanjem opštinskih službi sprovedu neophodne epidemiološke mere, dr MIrko MIhajlović predsednik Opštine Aleksandrovac je na predlog Štaba za vanredne situacije na teritoriji opštine Aleksandrovac, doneo Odluku o uvođenju vanrednog stanja.