22.10.2020.

14:57

Foto:

Srbija

PREDSEDNIK OPŠTINE BOR, MILIKIĆ: U javnosti se ne poštuju propisane mere, POOŠTRAVAMO KONTROLU!

U odnosu na prošli dan broj inficiranih je povećan za još četiri obolela tako da trenutno ima 39 pozitivnih na korona virus.

- Od početka pandemije deset je preminulih od toga u poslednja tri dana dva pacijenta su podlegla ovom opakom virusu. Zato je neophodno pridržavanje strogih mera zaštite jer je situacija veoma nestabilna kaze dr Javorka Stankulić epidemiolog.

Pored nošenja maski i držanja fizičke distance neophodno je hitno javljanje kovid ambulanti sa prvim simptomima koji ukazuju na virus COVID 19 naglašavaju u Borskim zdravstvenim ustanovama.

,, Pokazalo se da se u manjim trgovinskim lancima, bankama, pošti i objektima javne namene ne poštuju mere zaključio je predsednik Opštine Bor i predsednik Štaba za vanredne situacije ,Aleksandar Milikić istakavši da su sve mere koje grad Bor doneo u skladu sa Republičkim merama te da ne idu u pravcu sprečavanja rada ili skraćenja radnog vremena već strogog pridržavanja propisanih mera.

Policija je krenula sa oštrijim merama kontrole građana, dosad je obavljeno desetak kontrola a od narednih dana krenuće se sa proverom ugostiteljskih objekata ,zanatskih radnji i prodavnica kao i obavezna kontrola građana,istakao je Dragan Štrbac iz odeljenja za inspekcijske poslove.

Građani se pozivaju da poštuju sve propisane mere, jer će u protivnom inspekcija biti primorana da kažnjava u skladu sa svojim ovlašćenjima, kako se pandemija ne bi dalje širila i dobila veće razmere.